Pedodontia reprezinta ramura a medicinei stomatologice care se ocupa cu diagnosticul, tratmentul si prevenirea afectiunilor dentare la copii. Dantura unui copil este destul de fragila mai ales in primii ani de viata , motiv pentru care parintii trebuie sa fie foarte atenti  deoarece pe termen lung , copilul poate avea numeroase probleme dentare, inclusiv  boli dentare si pierderea dintilor.

Pentru aceasta, vizita la stomatolog trebuie sa se faca cat mai timpuriu de la aparitia dintilor de lapte si pe tot parcursul aparitiei dintilor permanenti. Profilaxia dintilor celor mici da batai de cap celor mari intrucat ei trebuie sa fie invatati sa-si perie dintisorii de cel putin doua ori pe zi, sa folosesca corect ata si periuta dentara si sa consume cat mai putine dulciuri si sucuri.

O atentie deosbita trebuie acordata depistarii si corectarii anomaliilor deno-maxilare si consultarea cat mai devreme a unui ortodent.

Anomaliile dentare pot fi de marime a dintilor, de forma , de structura , de eruptie, ele se formeaza in perioada varstei mici si mijlocii si pot forma o dantura deficitara, cu probleme si inestetica daca nu sunt tratate la timp.